29 januari 2015

RAIS zegt “Ja, alstublieft” aan de nieuwe strengere regels op deeltjes...

Author Rais

 • De Deense, Noord-Jutlandische om precies te zijn, fabrikant van hoogtechnologische houtkachels en inbouwcassettes, RAIS A/S in Frederikshaven, is zeer tevreden met de nieuwe aankondiging betreffende houtkachels die de vereisten strenger maken.

  "Vanaf 26 juli wordt de maximumemissievereiste van deeltjes gehalveerd: 5 gram deeltjes per verbrande kg hout. We zijn er enorm blij mee. “Al onze inbouwcassettes en kachels, ongeveer 30, voldoen aan deze vereiste,” zegt RAIS-directeur, Henrik Nørgaard.

  Eigenlijk zouden fabrikanten van moderne, hoogtechnologische kachels blij moeten zijn dat verouderde, roetaccumulerende kachels uit de markt geweerd worden.

  “De kachels die het milieu vervuilen, kenmerken immers de opinie die door de industrie als geheel gecreëerd wordt,” denkt de directeur.

  Om deze reden heeft de Vereniging voor Deense Fabrikanten van Open Haarden en Houtkachels (DAPO) eigenlijk eerder de invoering van een afvalverordening voorgesteld, die vergelijkbaar is met een verordening die gebruikt wordt in de auto-industrie.

  Vanaf eind juli zal de verkoop van niet-gebruikte kachels die niet voldoen aan de nieuwe vereiste niet meer worden toegestaan.

  “Dit zal er waarschijnlijk toe leiden dat veel woningeigenaars gaan rondkijken voor een recentere kachel. Dan zullen we klaar staan met een grote selectie van grensverleggende kachels, die milieuvriendelijk zijn en een ontwerp van een hoog niveau hebben,” zegt Henrik Nørgaard.

  Lees meer op rais.dk

  Meer informatie via: marktmanager Ann Charlotte Wellejus, mobiel: +45 40 21 34 72 of directeur Henrik Nørgaard, mobiel +45 20 49 59 95